Broscuta

“Cateva broaste topaiau pe un camp. Deodata, doua dintre ele au cazut intr-o groapa. Suratele lor s-au strans imediat pe marginea gropii sa se uite. Broastele cazute in groapa au inceput sa sara, incercand disperate sa iasa afara. Uitandu-se la ele, broastele care ramasesera la suprafata au inceput sa strige: “Nu va chinuiti degeaba, groapa e adanca si n-aveti cum iesi.”

Dupa un timp, una dintre broastele cazute in groapa s-a resemnat si s-a oprit. Cealalta insa continua sa sara, desi se vedea ca n-are sanse sa iasa. Enervate ca nu sunt bagate in seama, broastele care ramasesera afara strigau aproape continuu “N-ai nici o sansa, n-ai nicio sansa!”, facand un vacarm ingrozitor.

Deodata, tup! – cu o saritura, broasca a reusit sa iasa din groapa. Celelalte au amutit de uimire.
Broasca cea incapatanata le-a spus, cu lacrimi in ochi: “Va multumesc din suflet, nici nu stiti cat m-au ajutat incurajarile voastre energice!”

Una dintre celelalte broaste i-a raspuns: “Te rugam sa ne ierti, nu ne-am fi gandit ca ai sa poti sa iesi!”

Broasca cea incapatanata i-a raspuns: “Ce? Ce-ai spus? Sa ma ierti, dar stii, eu sunt surda!”

Aceasta poveste este despre forta cuvintelor si mesajelor. Broscuta care a crezut ca este incurajata de celelalte a fost in stare sa surmonteze obstacole ce pareau de netrecut! Ambele broaste au primit acelasi mesaj, dar se pare ca increderea in fortele proprii a fost cea care a facut diferenta dintre felul in care a reusit fiecare sa faca fata situatiei.

Pentru ca in spatele cuvintelor stau puterea spiritului si puterea mintii care se unesc in puterea primordiala a inimii!!!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s